Изграден плоштад, шеталиште со хортикултурално и парково уредување во населеното место Босилово.

Моноспитовското Блато е најраспространото водно станиште од блатно-мочуришен тип во Република Македонија.Тоа денеска претставува само мал остаток од некогашните пространи површини под вода, трска и влажни ливади богати со жив свет.

Општина Босилово се наоѓа во средишниот дел на плодното Струмичко Поле, помеѓу планините Огражден и Беласица зафаќајќи површина од околу 150 км2.
Општина Босилово има  вкупно 14.260 жители со 16 населениместа или вкупно 3744 домаќинства.
Низ нејзиниот средишен дел поминува реката  Струмица и реката Турија кои подоцна се влеваат во реката Струма во Република Бугарија.


Време во Босилово

Mostly Cloudy

8°C

Босилово

Mostly Cloudy

Humidity: 86%

Wind: 17.7 km/h

  • 28 Nov 2014

    Partly Cloudy 11°C 7°C

  • 29 Nov 2014

    Mostly Cloudy 14°C 9°C

Посетеност

241102
Денес
Вчера
Оваа недела
Претходна недела
Овој месец
Претходен месец
Вкупно
163
539
1690
237652
8346
9846
241102
Ваша IP: 54.166.120.175
Денес: 2014-11-28
  • Prev
Општина Босилово продолжува со активностите за ...
Општина Босилово започна со активности за ...
Денес ЈПКД „Огражден„ изведува водоснабдителни ...
  Деновиве забележавме пример за соработка на ...
С О О П Ш Т Е Н И Е    СЕ ИЗВЕСТУВААТ ГРАЃАНИТЕ ...
Овие денови во општина Босилово започнаа ...
Овие денови во просториите на општина ...
Вчера, 19.10.2014 невладината организација ...
Општина Босилово заедно со ООУ ,,Св.Кирил и ...
По повод одбележување на Детската недела денес ...

Ваши прашања


Анкета

Дали Ви се допаѓа програмата на Општина Босилово ?

Да , многу - 96.3%
Не е доволно добра - 0.7%
Не ми се допаѓа - 3%

Total votes: 134
The voting for this poll has ended